söndag 10 november 2013

Agnés Varda, American Zoetrope, och LucasFilm



I veckan fick Pacific Film Archive äntligen besök av Agnés Varda. Jag fick som sagt tag i biljetter till visningen av dokumentären The Gleaners and I (2000), eller en essay-film som Linda Williams påstod att det var efteråt även om Varda själv inte höll med. För att hålla det kortfattat så handlar filmen om konsumtionssamhälle och vi får träffa flera personer som har tänkt om konceptet "skräp", mycket av det vi slänger (mat, kläder, möbler) är fortfarande i dugligt skick, och det finns människor som lever på det andra slänger.

Varda var på gott humör när hon intervjuades efteråt och fick frågor från publiken. Det intressantaste frågan var när någon undrade vart hon hade spenderat sin tid i the Bay Area under visiten. Varda svarade att hon har flera goda vänner i området, och att tidigare den dagen hade hon haft lunch med bl.a Francis Ford Coppola på American Zoetrope.

Några dagar senare var jag och min vän Erik på besök där, iallafall caféet som är i samma byggnad. Väl där stötte vi tyvärr inte på Coppola, men däremot hann vi med att smaka på hans goda vin och ta några foton.

Dagen slutade med att vi och resten av nationen såg Thor: The Dark World, vilket var en helt okej film. Innan dess hann vi även ta en trip till LucasFilm och deras lobby, längre än så kom vi inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar